Кавомолки

Показати:
Сортування:
Кавомолки
В автоматичних кавомолках найчастіше використовується два способи помелу зерен: за допомогою ножів і за допомогою жорен. Залежно від того, який спосіб приготування кави обраний, вибирається і ступінь помелу.
Для приготування кави в джезві найкраще підходить дуже тонкий помел - «в пил».
Для еспресо підходить среднемелкій помел. Для еспресо особливо важливо, щоб помол був максимально однорідним. В іншому випадку буде неможливо спресувати однорідну «кавову таблетку» в холдері і, як наслідок, велика частина йде під тиском води буде проходити не через весь кави, а через місця, де щільність таблетки найменша.
Для заварювання за допомогою френч-преса і для кавоварок крапельного типу використовується грубий помел. Помел тут потрібно для того, щоб частинки кави не проходили через сітку френч-преса і фільтри крапельної кавоварки.